تاريخ : 20 / 1برچسب:پایگاه صاعقه,سلامت, ناآگاهی از سبک زندگی سالم عامل اصلی ابتلا به اختلالات روان, | 1:34 | نویسنده : ali
پایگاه صاعقه::پیوند عملکرد روانی با عملکرد فیزیکی، امری بدیهی است و با حفظ سلامت روان میتوان شاهد کاهش بیماریها، افزایش حفظ سلامت روان، افزایش امید به زندگی، پویایی جامعه و ارتقا سلامت بود.
جواد کاظمی دانشآموخته دکترای مشاوره در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان افزود: رابطه بین سلامت جسمی و روانی رابطهای دوسویه است و افکار و هیجانات، میتواند نحوه واکنشدهی ما را تغییر دهد اما بسیاری از مواقع تنها به بعد اجسمانی و سلامت جسمانی توجه میشود و از سلامت روان غافل میشویم.
وی در ادامه از ترویج علم روانشناسی تندرستی خبر داد و افزود: مرز بین روانشناسی و تندرستی با عنوان روانشناسی تندرستی جایگاهی خاص در جهان دارد و شواهد علمی نشان میدهد بیماریهای جسمانی نظیر زخمهای معده، بیماریهای قلبی – کرونری، سرطان و آسم میتوانند تحت تاثیر افکار بروز کنند.
کاظمی در ادامه گفت: به عنوان مثال اضطراب ناشی از موقعیت فشارزای روانی است که تعارض، کنترلناپذیری و پیش بینی ناپذیر نشات میگیرد اما تحقیقات علمی نشان داده است سه موقعیت مذکور از سبک غلط زندگی و عدم سلامت روان نشات میگیرد.
کاظمی گفت: با سبک غلط زندگی، در موقعیتهای تعارضی- کنترلناپذیری، پیشبینیناپذیری قرار میگیریم که منجر به ایجاد اضطراب و ایجاد استرس و ترشح کورتیزول، تغییر مکانیسم و متابولیسم ایمنی بدن و در نهایت شاهد ایجاد بیماری در افراد مستعد و آسیبپذیر میشویم.
وی در ادامه شیوع اختلالات روانی را ناشی از نبود سبک زندگی سالم دانست و افزود: افراد با مشاهده شیوع اختلالات روانی در جامعه و آگاهی از چرخه فشار روانی و بیماریهای جسمانی باید بدانند که بهترین نقطهای که میتوان این چرخه را قطع کرد سبک زندگی میباشد.
کاظمی گفت: در بحث کنترل اضطراب با آموزش و تمرین سبک زندگی مناسب که هماهنگی با ساعات زیستی بدن باشد، ورزش، کنار گذاشتن دخانیات، رژیم غذایی مناسب و ... میتوان چرخه سلامت روان را در راستای چرخه جسمانی به حرکت درآورد.
وی اظهار داشت: دنیای صنعتی امروز و ناآرامیهای بشر نیازمند سبک زندگی مناسب در زندگی شخصی است تا وقتی در موقعیتهای فشارآور (تعارض، کنترلناپذیری و پیشبینیناپذیری) قرار میگیرد کمتر مضطرب شود و بتواند با مهارت حل مسئله و دانش مهارت زندگی به آرامش برسد.
انتهای پیام/
.: Weblog Themes By Pichak :.